2 slags megalækker hjemmelavet mysli.

2 slags hjemmelavet mysli

Jeg lovede jer opskriften på de 2 slags hjemmelavet mysli jeg havde lavet til brunch forleden. De er begge nemme at lave og vældig meget mere sunde end det vi kan købe i butikkerne.

Den ene er lavet på rugmel og kerner og er derfor fuldstændig fantastisk som hverdagsmysli.

Den anden er en weekend udgave herhjemme, da den indeholder en del honning. Den kan laves med kun 3(!!) ingredienser og smager virkelig godt og syndigt. Jeg tror også den vil gøre sig vældigt godt som myslibar. (Det bliver jeg så lige nødt til at prøve af kan jeg mærke.)

hjemmelavet mysli med rugmelHjemmelavet Mysli på rugmel og kerner.

  • 2 dl. havregryn
  • 3 dl. blandede kerner (sesam, hørfrø, solsikke, græskar, eller evt hakkede nødder,korender, tranebær)
  • 4 dl. rugmel (vi bruger økologisk svedjerug fra Mel fra Forum)
  • 1 dl. vand
  • 1 dl. olie
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. salt
  • (evt krydderi – kanel, lakrids, chokolade m.m. Personligt brugte jeg ikke noget.)

Mix det hele godt sammen i en skål og mas det rimeligt fladt. (på en bageplade, mellem to stykker bagepapir)

bag det i ovnen ved ca 200 grader i 15 min (hold øje med det, tiden er varierende alt efter hvordan din ovn varmer)

Vend det med en paletkniv – det er meningen det skal brække i mindre stykker. Bag videre et par minutter af gangen mens du rører rundt i det. Tag bare en smagsprøve undervejs og find ud af hvornår myslien er sprød nok for dig.  Tror mit fik mellem 25 og 30 min.

Husk dit hjemmelavede mysli skal køle helt ned før det kan puttes til opbevaring på glas.

 

hjemmelavet mysli med peanutbutter og honningHjemmelavet Mysli med peanutbutter og honning.

  • Et halvt glas peanutbutter (vil skyde på ca 175 g.)
  • ca 130 g. honning
  • havregryn (Indtil blandingen bliver tyk og klumper sammen og peanutbuttermassen ikke kan suge mere havregryn)
  • (krydderier efter behag. Jeg brugte en smule salt og en tsk. kanel.)

Smelt peanutbutter, honning og eventuelle krydderier i en skål i mikroen. Rør det sammen eller brug en stavblender. (Det gjorde det væsentligt nemmere med stavblenderen.)

Tilsæt havregryn mens du rører rundt med en ske. Det skal ligesom blive lidt sejt og klumpe sammen. Når du kan se at peanutbuttermassen er opsuget og der begynder at være enkelte havregryn der ikke klistrer fast så kan det ikke trække flere havregryn. Vi snakker lige omkring en halv pose tror jeg.

Så skal det en tur i ovnen ved 185 grader i ca. 20 min. måske længere. Husk at røre forsigtigt i det undervejs. Du tjekker bedst sprødheden ved at tage en klump ud og lade den køle af. Denne mysli skal også køle helt ned inden den kan komme på glas – hvis den ikke bliver spist først.

Du kan jo tilføje lige hvad du har lyst til i begge slags mysli. I en snæver vending har jeg også brugt sådan en 5kornsblanding til rugbrødsmyslien, det fungerede ganske fint.

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *