Andebryst og Bao (Steamed buns)

img_6039

Idag er det som bekendt lørdag og vi havde endelig en friaften i et ellers tætpakket decemberprogram.

Det betød helt klart, at vi skulle have noget lækkert til aften. Det fik vi i øvrigt også igår, hvor min mand stegte den ultimativt allerbedste bøf jeg nogensinde har smagt. 400g perfekt stegt Ribye til hver, med baconbønner, ovnstegte kartofler, hvidløgssmør og sprødt ruccola med en skøn rødvinsbalsamico. Et godt glas rødvin on the side – Guf! Nåh ja og så lige en lille Ben&Jerry is til dessert.

Nå det var et sidespor, men leder mig hen til at vi idag ville i en helt anden retning.

Da vi var i Berlin i efterårsferien fandt vi en kæmpe asiatisk forretning med bambus steamere i alle størrelser. Jeg købte selvfølgelig en med hjem og den ville jeg gerne lege lidt med.

Valget faldt på en efterligning af nogle lækre Bao som vi første gang smagte på Aarhus Streetfood på en mand og kone tur i efteråret.

Vi havde 4 små stykker andebryst som blev stegt let på skindsiden og derefter penslet med en dressing af risvineddike, sesamolie, soya, sirup, stødt ingefær, chili og five Spice.

img_6025Så røg de en smut i ovnen ved 160 grader og til sidst ud at hvile.

Jeg er ikke altid så perfektionistisk i køkkenet, man må sgu godt ku se det er hjemmelavet og lidt rustikt og det blev mine Bao også (lige til den gode side måske) img_6031så er de første brød blevet dampet og jeg nåede lige at få taget et billede inden de blev fyldt med lækkert andebryst og friske grøntsager toppet med koriander og soya. Mums!

img_6043

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *