Arabisk dansk kombi. Fladbrød, Tabouleh og kødsovs

IMG_9890

Idag gik resterne fra igår i dialog med det arabiske køkken og aftensmaden blev således;

Fladbrød med Tabouleh, humus og kødsovs.

Hva’behar, hvem havde set det komme? Ikke mig, før jeg stod i det.

Det kommer sig af at vi ofte pifter rester af kødsovs op til noget andet.. Favoritterne er indbagt pizza eller pitabrød. Planen var egentlig pitabrød, men så kom jeg forbi den arabiske grønthandler og det var meget mere belejligt og fristende at handle der, end at overskue et bugnende supermarked.

Energiniveauet er nået et absolut lavpunkt i og med at jeg er blevet virkelig, viiirkelig forkølet og da grønthandleren ikke lå inde med pitabrød så greb jeg en pakke friske og bløde fladbrød istedet.

Jeg kan aldrig handle hos en grønthandler uden at købe et bundt eller to af de store duske bredbladet persille med hjem, det virker bare så dragende istedet for den ynkelige lille potte kruspersille vi oftest ser og som ikke rækker til meget andet end lidt pyntepyntehejs.

Nå men forsynet med persille, fladbrød, et par dåser kikærter og en pose bulgur var planen lagt og kødsovsen måtte bare indfinde sig i det arabiske tema.

Det er så fedt, at have et syrisk vennepar. Altså det er det på mange områder, men det er især en vældig god livline, når man står midt i en Tabouleh og pludselig ikke kan huske alle indgredienserne. Og jeg ved godt at jeg kunne Google mig frem, men jeg vil gerne have min venindes opskrift, den er bedst og den er autentisk sådan som hendes mor altid har lavet den.

Jeg beklagede mig lidt over at min Tabouleh ikke bliver lige så god som hendes, selvom jeg gør som hun siger og straks plingede en sms ind “jeg laver en portion til dig imorgen”. Samt en åben invitation til snart at komme og spise.

Jeg ved om alle, at det kan være tidskrævende at lukke nye mennesker ind i et ellers travlt booket liv. Jeg tænker bare, at det kan være så godt givet ud for os travle, travle danskere, at åbne op og invitere noget nyt ind i hverdagen. Det behøver jo ikke lige være, at invitere en syrisk familie fra børnehaven hjem på kaffe, men det kunne da muligvis være et godt sted at starte..

Knus C.

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *