Brunch ide. Æg bagt i peberfrugt.

IMG_7652

Idag har vi haft gæster til sen brunch. Sen brunch er selvfølgelig et vidt begreb, men i og med vi har børn der står op mellem 5 og 6 om morgenen er en sen brunch herhjemme altså kl. 11.00.

Brunch er jo et ordspil mellem breakfast og lunch og når kl. nu var blevet tættere på frokost end morgenmad så syntes jeg det kaldte på noget lidt mere fyldigt end almindeligt æg og bacon. Det blev til æg bagt i peberfrugt, noget jeg aldrig har lavet før men som vi helt sikkert kommer til at få igen.

Jeg er en ivrig bruget af Pinterest! Det er sjældent jeg laver nogle af opskrifterne, men jeg bliver enormt inspireret af billederne.

I andre er sikkert også stødt på de der billeder af æg der er slået ud i en høj løgring eller en tyk skive peberfrugt og derefter stegt på panden.

Den her ide udspringer derfra.

Æg bagt i perfrugt.

Æg bagt i peberfrugt

Det er vældig simpelt. Jeg har halveret 3 peberfrugter og fyldt dem med lidt valgfri stegte grønsager, slået et æg ud i hver, toppet dem med revet parmasan og derefter bagt dem i ovnen til hviderne var blevet faste. De fik vel ca et kvarter ved 185 grader.

Måske er det for længe, men jeg har det altså ekstremt stramt med blævret æggehvide. (Så hellere at blommen bliver lidt for fast.)

Stegt grøntsagsfyld.

Grøntsagsfyld til bagte peberfrugter med æg

Du kan jo putte hvad som helst i peberfrugterne. Jeg brugte bare hvad der var i køleskabet, hvilket idag var;

4 små kartofler

en bakke trætte champignons

Samt et lille løg.

Alt sammen blev skåret i små tern og stegt på panden med salt, friskkværnet peber og lidt olie og derefter puttet op i peberfrugterne. Så stod de bare klar indtil 20 min før gæsterne skulle komme. I princippet kunne det jo sagtens forberedes dagen før så det bare var at slå æggene ud i peberfrugterne og komme dem i ovnen.

Jeg syntes altså at mine æg bagt i peberfrugt blev lækre, mættende og det var også helt sjovt at servere noget lidt anderledes end vi plejer.

I øvrigt fik vi bl.a. A38 med blåbær, mangotern og to slags hjemmelavet mysli – en sund og en lidt mindre sund udgave. De er begge super gode (og hurtige at lave) Dem skal i nok få opskriften på en dag.

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *