Hygge på arabisk..

img_6446

Bare fordi ordet hygge ikke findes på arabisk er det jo ikke ensbetydende med at man ikke kan gøre det.

Så det gør jeg.

Jeg hygger mig med min søde syriske veninde, så tit min temmelig travle kalender lader mig få muligheden for det.  Indimellem også sammen med vores mænd og børn men oftest til kaffe eller morgenmad/frokost som det var tilfældet idag.

Vores venskab kom i stand gennem noget der hedder Frivillighuset.

(Jeg ved ikke om Frivillighuset findes i alle byer, men når det gør i lille vestjyske Varde hvor jeg bor, så findes der garanteret lignende organisationer rundt omkring.)

Projektet går ud på, at man melder sig til at være kontaktperson(er) for en Syrisk flygtningefamilie, som gennem kommunen har ønsket dansk kontakt da de kom til byen. Så får man udleveret navn og adresse  på familien – hvis man er heldig står der om de har børn og muligvis hvor gamle de er. Så er det bare at tage ud og ringe på døren og på bedste vis prøve at forklare hvorfor man er kommet.

Jeg lyver ikke når jeg siger at det var vanvittigt grænseoverskridende, jeg havde ingen ide om jeg kom til en meget traumatiseret familie eller om de overhovedet kunne det mindste dansk.

Jeg fik en bekendts bekendt til at hjælpe mig med at sammensætte et brev på arabisk der kunne fortælle lidt om hvorfor jeg kom, og fik det råd at mange arabere syntes det var lidt underligt når man kom med blomster – om det passer ved jeg faktisk ikke men jeg bagte nogle småkager til at tage med istedet.

Det viste sig at være en velfungerende familie hvor både børnene og vi voksne er jævnaldrende.

Ved hvert eneste besøg bliver jeg rørt over hvor meget hjertevarme der er i deres hjem og hvor meget de også værdsætter vores venskab.

De er nysgerrige på det danske sprog, vores mad og de danske traditioner og jeg skal gerne indrømme, at en af de bedste frynsegoder ved vores venskab er at de også meget gerne vil dele ud og lære fra sig om deres traditioner og ikke mindst deres fantastiske mad, som her hvor vi alle fire er inviteret på aftensmad. img_2478
Jeg er sådan set meget upolitisk og jeg har ingen intentioner om at starte nogen som helst debat op omkring et følsomt emne, men at åbne mit hjem og mit hjerte for en syrisk familie har beriget mit og min families liv og jeg kan på det varmeste anbefale det.
img_3412Det her er Yebra – vinblade med ris og lam. (Jeg har nok rullet ca. 20 ud af de i alt 4 lag)

Det tager tid at lære, men vi hygger os jo imens.

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *