Julebord og juletræer.

img_6248

Julebordet er en vigtig begivenhed hjemme hos os, både for min mand og for mig.

Der bliver dækket med det smukke Blå blomst kantet, som er arvestel fra min mands Bedstemor og sølvtøj fra selv samme Bedstemor. Dugen skal være hvid og da jeg virkelig godt kan lide at folde servietter fik jeg forrige år fat i nogle fine gamle hvide stofservietter hvorpå jeg broderede forbogstaverne på alle gæsterne, så nu har hver gæst juleaften deres egen serviet med kongeblå forbogstav.

Servietterne får jeg stivet hos min Svigermors tante, en mega sej dame på 80 år som udover at stive servietter også selv kravler rundt på taget og renser sine tagrender. I kid you not! Jeg håber jeg er ligesådan når jeg bliver 80.

Nå men på sigt skal jeg selv have lært at stive de servietter. Det er noget med vand og kartoffelmel og skulle ikke være særlig svært når bare man kender den rette konsistens på blandingen.

img_2518

Egentlig ville jeg have broderet et bordeauxfarvet julehjerte i korssting på modsatte side på servietterne,  men bare bogstaverne tog væsentligt længere tid end forventet så det må blive når jeg har mod på at brodere igen – om 5-10 års tid.

Bordpynten skifter til gengæld fra år til år og der bliver brugt lang tid på at finde ud af hvad det skal være.

Sidste år havde vi været på stranden og finde drivtømmer som med en boremaskine, lidt tråd og en limpistol blev lavet til små fine juletræer.
img_2489

I år var det også juletræer der skulle pyntes med, for jeg faldt over de fineste origami foldede papirsjuletræer som oveni købet var nemme at lave.  De små papirstræer blev sat på bordet sammen med lærkegrene som jeg havde lagt til tørre i vores varmeskab i et par dage.

img_6251

Servietterne blev også foldet til juletræer, jeg kæmpede længe for at få dem foldet så man kunne se de broderede bogstaver men gav op og måtte istedet lave et lille bordkort til hver.
img_6250 Hvordan så jeres juleborde ud i år, og er pynten lige så vigtig som hjemme hos os?

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *