Luftige bananmuffins med valnødder og chokolade

IMG_8119

Herhjemme, er det nu mindstemandens tur til at have skoldkopper. Drengene har taget dem på skiftehold og hvor storebror kunne nøjes med 87 skoldkopper og var supersej til at håndtere det, har Egon taget en væsentlig større bid af kagen og er egentlig bare en stor kløende skoldkop.

Hvad gør man så, når man skal distrahere en næsten-2-årig skoldkop fra at klø…?

Når farmanden er hjemme indebærer det noget med frisk luft, småsten og vand.. Og når det er mig der er hjemme, ja, så bager vi.. Pandekager den ene dag og bananmuffins den næste.

Disse luftige og bløde bananmuffins blev til af hvad køkkenskabene gemte på og de blev super lækre.

Det allerstørste plus var, at de var super nemme at få ud af muffinsformene. Jubii – Det er ellers normalt sådan en ting, der kan få mit temperament sat på prøve.. Det, og så at pille æggeskallerne af nykogte æg.

Nå, men i køleskabet havde vi en kvart piskefløde til overs fra weekenden, den så Aksel, og dermed var det soleklart, at vi selvfølgelig skulle have bananmuffins med flødeskum.

Luftige Bananmuffins med valnødder og chokolade.

Bananmuffins med valnødder og chokolade

  • 80 g blødt smør (kan erstattes af kokosolie)
  • 60 g kokosolie (kan erstattes af smør)
  • 150 g brun farin
  • 2 æg
  • 3 megamodne bananer
  • 70 g havregryn
  • 200 g mel
  • 40 g valnødder
  • 1 dl A38
  • 1 tsk sat
  • 1 tsk natron
  • 20-40 g grofthakket chokolade

pisk smør, kokosolie og brun farin luftigt. Tilsæt et og af gangen. Mos bananerne som du bedst kan lide dem. (Jeg blender dem, da jeg bedst kan lide dem helt integreret i dejen og uden bananklumper.) vend dem i æggemassen. Tilsæt havregryn, mel, salt, natron, chokolade og valnødder – jeg knuser dem bare let i hånden inden jeg drysser dem i. Til sidst vender du A38 i, kommer dejen i forme og bager dem ved 200 grader varm luft i ca. 15-20 min.

Bananmuffins med valnødder og chokolade

Jeg fik 19 muffins ud af portionen og de var lige lækre om de var lune eller kolde. Vores blev som nævnt serveret med flødeskum, men jeg tror bestemt, at en god kakaoglasur havde været lige så lækkert. Personligt er jeg jo mest til at spise kager uden alt det ekstra sukkerhejs på toppen, men hver sin lyst – heldigvis.

 

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *