Min Januar Challenge..

Januar Challenge

Som de fleste af jer ved, har vi jo herhjemme prøvet at klare Januar uden hvid brød og generelt prøvet at leve lidt sundere.. Det er i og for sig gået okay. Eller… altså jo. Det er det jo, men det er jo ikke så skide sjovt hele tiden.. Vi kunne jo lige prøve at veje det positive op mod det negative..

Det positive:

  • Jeg har fået en masse ny inspiration til at erstatte hvid brød med noget andet.
  • Jeg har tabt mig uden at gøre en dyt! (Udover brødet og spise sundt)
  • Jeg har lært nogle nye retter.
  • Det har været vildt sjovt at prøve.
  • Jeg er væsentligt mindre badeboldsagtig på maven og tøjet sidder pænere.
  • Jeg har genopdaget knækbrød med ost og givet det en ny plads i hierakiet over mellemmåltider, det er simpelthen en totalt undervurderet spise! (Jo den er god nok, det er kun lavet på rugmel!)

Januar Challenge - Knækbrød med ost.

Det negative:

  • Jeg har altså sagt nej til virkelig mange lækre ting.
  • Jeg har spist enorme mængder rugbrød – hvilket jo også er meget brød, selvom det er bedre end det hvide.
  • Jeg har altså også fået inspiration til ting jeg virkelig ikke vil smage igen!

Som for eksempel da vi købte en Blend-selv kasse fra Aarstiderne. Jeg syntes virkeligt det lød smart. Vi fik råvarer og opskrifterne på tre smoothies/greenies hvor det hele bare skulle blendes og på den måde fik vi alt det sunde med fra både frugt og grønt.

Jeg vil lige starte med at sige, at vi normalt er vildt glade for, at få fra Aarstiderne. Det gør vi engang imellem, i en periode, for at få lidt tvungen afveksling i råvarerne og tænke i andre madbaner.

Denne her kasse var vi bare ikke specielt begejstrede for. Jo råvarerne var som sædvanligt super dejlige men opskrifterne… Altså…Det skal til Aarstidernes forsvar dog siges, at vi kun prøvede denne ene Blend-selv kasse, så måske var det bare opskrifterne heri der ikke faldt i min og familiens smag.

Men altså,  nej.. Greenies er bare ikke lige mig! Greenie med rødbede

Den her Greenie er med rødbede og og jeg vil sige det sådan her.. mine rødbeder skal helst tilberedes eller syltes – ikke drikkes!

Den nedenunder er bl.a. med gulerod og kokosmælk og den blev faktisk slet ikke drukket. Det var pga kun mig herhjemme der smagte på den, det blev jeg nødt til, det var ligesom mig der havde bestemt vi skulle prøve at købe den kasse.

IMG_6661

Der var også en grøn med spinat og den smagte faktisk rigtig fint. Det lærte jeg alligevel af den kasse – smæk bare en håndfuld frisk spinat i smoothien eller din greenie, det kan nærmest ikke smages men giver en virkelig flot farve.

Nå, det var et sidespor.

Opsummering:

Enden af min lille refleksion må være, at udover at det har været svært og udfordrende ind imellem, så har fordelene været større end manglerne og selvom jeg kun mangler er par dage før udfordringen er ovre, så tror jeg alligevel jeg vil holde lidt fast i det i fremtiden… – bare ikke helt så striks.. 1. Februar skal jeg SÅ meget have et rundstykke!

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *