One Pot Meal. Nem aftensmad med alt i en gryde.

IMG_8923

Idag faldt jeg over et MEGA fedt udtryk som alle travle børnefamilier burde kende til!!

One Pot Meals!

På dansk; en grydes måltid, eller måske.. alt i en gryde.

No matter what, det er virkelig, virkelig smart i en fart. Jeg har endda på fornemmeren, at når man har øvet sig lidt, så behøver det ikke tage mere end fem minutter før den gryde står og simrer lystigt på komfuret imens du hygger med ungerne..

Pointen er, at alt kommer i den gryde, ALT. – måske lige bortset fra flutes og måske også salaten skal spares. Men kød, grøntsager, ris, pasta, perlespelt, you name it. Op i gryden, vand i, simre simre til risen eller pastaen er ready, spæd evt op med parmasan (det går godt til alt) op på tallerkenen og så er der mad!  Endnu en bonus ved det meganemme måltid er, nærmest  ingen opvask!

Her får i lige opskriften på mit allerførste forsøg med et One Pot Meal.

One Pot Meal –

med ris, spinat og kylling.

 • 3 poser parboiled ris (fordi jeg oftest koger almindelige ris i smadder)
 • en pakke kyllingeinderfileter
 • 1 løg
 • 2 fed hvidløg
 • en stængel selleri
 • 2 gulerødder
 • 1 håndfuld frossen helbladet spinat
 • 1 håndfuld ærter
 • En teskefuld tørret persille
 • En smule karry
 • Lidt gurkemeje for farves skyld
 • en lillebitte teskefuld honning
 • 2 teskefulde fiskesauce (kan undlades)
 • et skvæt citronsaft.
 • Friskrevet parmasan

Klip hul på risposerne og smid dem i en stor gryde sammen med de hele kyllingeinderfileter.

Jeg har små børn som bliver narret med grøntsagerne og derfor har jeg mega finthakket vores løg, hvidløg, selleri og gulerødder i en minihakker. Gør som du har lyst til og smid også grøntsagerne op i gryden sammen med krydderier, honning, fiskesauce og citron.

(Ærter og spinat ventede jeg med til allersidst så det blev ved med at være flot grønt.)

Hæld vand i så det passer til mængden af ris. (jeg gjorde det på slump og aner ikke hvor meget jeg brugte)

Kog til risene er tilpas, tror mit fik 20 min ved lav varme, måske 25. Der var stadig en smule væske tilbage i min gryde da jeg ville tilsætte parmasan , men jeg vurderede det ikke gjorde noget det var lidt svampet i konsistensen. – en hel fornuftig vurdering i øvrigt. One Pot Meal

Jeg skal SÅ meget prøve at lave One Pot Meals igen.

Har du også fået lyst til at forsøge, så anbefaler jeg at søge “One Pot Meal” på Pinterest, der kommer så mange spændende forslag..

God fornøjelse.

Knus Camilla.

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *