Sørens hjemmelavede mayonnaise med ramsløg.

IMG_9406

Vi er i øjeblikket vilde med ramsløg herhjemme. Især efter jeg fandt ud af, at jeg kan få det til at gro i haven.

Gratis grønt er fuldstændig fantastisk – spiser du i øvrigt også dit skvalderkål? Det burde du gøre, det er sundt og ganske gratis. Det er i øvrigt også langt sjovere at spise det, end at prøve at luge det væk!

Hvis du vil have et godt tip til at spise dit skvalderkål så læs mit tidligere indlæg Her.

Men idag handler det altså om ramsløg og hjemmelavet mayonnaise.. det er da et match made in heaven hvis du spørger mig. Men IKKE købeudgaven, det skal være med friske, smukke, grønne ramsløg, hakket lige ned i den frisklavede mayo, de købte udgaver syntes jeg personligt bliver flade og sådan…pruttede i smagen. Altså det gælder ikke alle købe-slags, kun dem med ramsløg! Hvorfor ved jeg ikke, jeg tror det har noget med den måde det bliver forbehandlet for holdbarheden, men det må vi lade blive ved gisninger.

Ihvertfald smager den hjemmelavede udgave fantastisk. Herhjemme er det Søren der er mayo-master. Vi hjælpes gerne ad med tilsmagning men det er Søren der laver arbejder. Vi investerede i en Bamix stavblender for lidt tid siden og det var en kæmpe god beslutning, næh hvor er jeg glad for den!

Vi laver mayonnaise med økologiske friske, hele landæg. (Og det siger jeg ikke, for at lave et særligt nummer ud af det, men lige netop æg har jeg bare en særlig holdning til, især  når de skal være rå)

Kodeordet var det hele æg og ikke kun blommen. Vi syntes det er nemmere og selve mayonnaisen bliver altså mega lækker og fluffy.

Sørens hjemmelavede mayonnaise med ramsløg.

  • 1 æg
  • 3 dl olie
  • 1 spsk sherryeddike
  • 1 tsk sennep
  • salt
  • peber
  • citronsaft
  • 1 håndfuld ramsløg

Æg, olie, eddike og sennep blendes sammen til det tykner. (Eneste trick er, at komme blenderen forsigtigt ned i blandingen, helt ned på bunden, inden du starter med at blende) Tilsmag med salt, peber og citron. Så smækker du ramsløgene ned i og blender igen.

Done! Det er mega nemt og godt..Vi spiser det bl.a i sandwich og til ovnkartofler.

Jeg er enormt, grænsende til irriterende, perniffen med holdbarhed på madvarer, har mælken været åben i 3 dage ryger det ud, er jeg i tvivl ryger det ud, pålæg efter 3 dage, ud! Vores Mayo bruger vi i 2-3 dage.(hvis det holder så længe) Og det er vi ikke blevet syge af selvom det er rå æg.

Det der med rå æg er en hurdle man skal over og jeg ville aldrig bruge det i fx en citronfromage.. Hvad forskellen er, det ved jeg ikke, men den er der åbenbart.

Du kan også bruge pasteuriserede æg, men så skal opskriften nok varieres en smule.

 

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *