Sund og nem snack med pastinak og hummus.

img_6353

Jeg er jo ikke på kur.. Siger jeg til mig selv mens jeg samtidig nærmest sidder på mine hænder for ikke at  rode i skufferne efter en rest overtrækschokolade fra jul.

Og jeg ved det er der, der er altid lidt chokolade tilbage fra et eller andet projekt jeg har haft gang i.

Nej jeg er godt nok ikke på kur.. men prøven, om ingen hvid brød i Januar, har ligesom grebet om sig og minder efterhånden nok mest om en detox.  Arh knap og nap, men ihvertfald gælder det nu både hvid brød og sukker.

Søren er hoppet med på vognen (Søren – min søde, dejlige mand, som hopper med på langt de fleste af mine pludselige ideer) Men det forpligter når han gør det, det er godt, så taler jeg ikke så hurtigt mig selv ud af det igen.

Derfor har jeg skulle finde på sunde alternativer til at stille vores trang til at snacke.

Jeg elsker arabisk mad og vi er heldige at have et syrisk vennepar som gerne inviterer på middag og lærer fra sig og jeg er altså blevet vild med den hummus de har lært mig.

Kikærter er jo fantastiske og blendet til en lækker cremet konsistens med hvidløg, tahin, citron og lidt a38 (det var det jeg havde i køleskabet) så ryger det lige til tops på listen over god dip!

Så her får du min sunde snack.

Hummus med pastinakstænger og gulerødder Hummus med rå gulerod og bagte pastinakker. (de røg bare i ovnen med lidt olie på ved ca. 180 grader indtil jeg syntes de var både sprøde og lidt seje i det)

Jeg prøvede at drysse lidt sesamfrø på pastinakkerne inden de røg i ovnen men så skulle de nok have haft mere olie for at sidde ordentlig fast.

I øvrigt spiste vi resten af den relativt store portion hummus aftenen efter, med ristet rugbrød skåret i smalle stænger.

Jeg ristede det bare på brødristeren – og når jeg siger, at jeg ristede det, mener jeg at jeg bad Søren gøre det.

Anyhow..

Det var virkelig lækkert og leder man efter en mere chipsagtig fornemmelse, kunne rugbrødsstængernenstængerne evt. drysses med lidt fint salt.

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *