Sunde vafler uden mel og sukker.

img_6629

Idag har jeg lavet en super nem og relativt sund opskrift på vafler.

Det kommer sig af at jeg holder fridag med mine drenge.

Når vi holder hverdagsfri, prøver vi så vidt muligt at lave ingenting og bare hygge. Døren er gerne låst og mindst to ud af tre kommer ikke ud af nattøjet. (jeg er som regel den ene af de to)

Vi skal gerne have et eller andet lækkert at gnaske på og Aksel på 4 er helt pjattet med vafler. Idag syntes han meget bestemt, at det var vafler der skulle på menuen. Stakkels mig, jeg kan altså umuligt lave vafler og ikke selv måtte spise dem. What to do, for helt ærligt, hvad var alternativet… Jeg googlede gevaldigt efter vafler uden mel, da jeg stadig holder mit mål om ikke at spise hvedemel og hvid brød i Januar.

Alle de opskrifter jeg faldt over, indeholdt ting som proteinpulver eller loppefrøskaller. Det er altså ikke ting jeg lige har på lager i mine køkkenskuffer – og de indeholder ellers en del.

Gode råd var dyre og katastrofen i Aksel øjne lurede om hjørnet.. Så måtte vi jo bare lave vores egen opskrift på nogle sunde vafler med de ting vi havde i skufferne.

Jeg syntes egentligt at de blev rigtigt fine! De kan ikke sammenlignes med en almindelig hvedemelsvaffel, men smagen var god, de ligner vafler – hvilket i øjnene på en 4årig er det vigtigste kriterie, de mættede længe og dejen var super nem at arbejde med.
Jeg er desværre af den irriterende slags, som altid blander på slump og derfor er opskriften med “sådan ca” mængder.

Sunde vafler uden mel

Nemme sunde(re) vafler.

2 æg

2 store håndfulde mandler

2 små håndfulde kokosmel

3 spsk kokosmælk (evt.  bare vand eller almindelig mælk)

(De kan sødes med lidt vanillesukker men vi ville hellere bare putte flormelis ovenpå)

Det hele blev blendet med vores nyeste køkkeninvestering – en Bamix (den ultimative stavblender der altså snildt blender det hele, også mandlerne) tør du ikke binde an med din stavblender så brug bare en almindelig blender.

Jeg bagte mine vafler i kokosolie – det kunne ligeså godt være smør men jeg kan godt lide smagen fra kokosolien.

Der blev to store vafler ud af opskriften og dejen kan evt laves tyndere hvis man vil have flere men det var nok til os.img_6635

Se også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *